meta name="poptm" content="dbafe4700287d277c5f53c46b0916f37" /> XL-Satsok Track Ware





To BackTrack είναι μια διανομη η οποία αν και πλέον έχει τη δυνατότητα εγκατάστασης στο σκληρό μας δίσκο, ξεκίνησε βασιζόμενη στη κατηγορία των: Auditing Live CDs.
Αυτά είναι μικρές διανομές εργαλεία που κατά κύριο λόγο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πάρα πολλούς σκοπούς, ένας εκ των οποίων είναι ο έλεγχος και η εξέταση της ασφάλειας ενός ή περισσοτέρων συστημάτων.
Το BackTrack είναι ένα τέτοιο ακριβός εργαλείο, το πιο δημοφιλές που υπάρχει τα εργαλεία που έχει είναι πολλά και ποικίλουν από τον έλεγχο κωδίκων που είναι ευάλωτοι, για ξένα μηχανήματα στο δίκτυο μας, για εντοπισμό wi-fi δικτύων και άλλα πολλά.

Για να μη τα επαναλαμβάνουμε, μπορειτε να δείτε μια αναλυτική παρουσίαση του μαι με επεξηγήσεις των σημαντικότερων εργαλείων που διαθέτει (δείτε το Ε Δ Ω).
Το BackTrack που τελευταία αποφάσισαν οι developers του να βασίζεται στο Ubuntu και φορώντας το KDE σαν γραφικό περιβαλλον.
Εμείς σήμερα θα δούμε την Gnome εκδοχή του, με τ’ όνομα: GnackTrack.
Μια πλήρης διανομη με όλα τα καθημερινά εργαλεία και εφαρμογές που επιπρόσθετα έχει ενσωματωμένα και τα φοβερά εργαλεία του BackTrack.
Έχει δυνατότητα εγκατάστασης, όμως πιστευω πως τέτοιου είδους διανομές αξιζει να τις τρέχουμε live από ένα usb.
Το γραφικό της περιβαλλον όταν πρωτοτρέξει είναι ένα κλασικό gnome desktop.
Έχει όλα τα εργαλεία του ταξινομημένα στο κεντρικό μενού, ωστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση και να μη χανόμαστε.
Είναι τόσα πολλά όμως που ειλικρινά κάποια στιγμη πελάγωσα με όλα αυτά που έχει μέσα.
Όπως και να έχει είναι ένα πληρέστατο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολυποίκιλα μα σαφώς λύνει τα χέρια σε system administrators.
Σκοπός του άρθρου ήταν η γνωριμία με τη διανομη και σε καμία περίπτωση η αναλυτική παρουσίαση κάποιων εργαλείων της.