meta name="poptm" content="dbafe4700287d277c5f53c46b0916f37" /> XL-Satsok Track Ware : Πως να ορίσετε προεπιλεγμένες εφαρμογές στο Android!!!!!!!!!!!

Πως να ορίσετε προεπιλεγμένες εφαρμογές στο Android!!!!!!!!!!!

Oι Αndroid default apps, δουλεύουν με παρόμοιο τρόπο με εκείνους στον υπολογιστή σας. Όταν κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο ή προσπαθείτε να ανοίξετε ένα αρχείο, το τηλέφωνό σας υποθέτει ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια προεπιλεγμένη εφαρμογή για την ολοκλήρωση της ενέργειας. Αλλά τι γίνεται αν θέλετε να ορίσετε κάποια άλλη εφαρμογή που έχετε κατεβάσει και θέλετε να χρησιμοποιείτε ως προεπιλεγμένη;
Υπάρχει ένας χειροκίνητος τρόπος για να ορίσετε τις προεπιλεγμένες εφαρμογές στο Android και μια εφαρμογή στο κατάστημα Google Play (και στα υπόλοιπα) για να σας βοηθήσει να κάνετε το ίδιο πράγμα. Παρακάτω είναι μια περιγραφή των δύο μεθόδων:

1. Χειροκίνητη επιλογή των προεπιλεγμένων εφαρμογών:
Όταν μια εφαρμογή έχει οριστεί ως default app, (όπως το πρόγραμμα περιήγησης σας, για παράδειγμα), θα πρέπει πρώτα να το αφαιρέσετε πριν μπορείτε να ορίσετε ένα νέο app ως προεπιλογή.
Για να καθαρίσετε τις προεπιλογές, θα πρέπει να πάτε στο “Ρυθμίσεις > Διαχείριση Εφαρμογών και στη συνέχεια, αναζητήστε το app:

Στο παράδειγμα μας, ο Chrome χρησιμοποιείται ως default browser. Κάνοντας tap στο Application Manger, θα εμφανίσει τις επιλογές για να απεγκαταστήσετε, καθαρισμό των data και μερικά άλλα.
Εκεί, θα κάνετε tap, στην επιλογή: Clear Defaults (Εκκαθάριση προεπιλογών):

Κάνοντας αυτή την ενέργεια, θα σας ρωτήσει ποιο πρόγραμμα θέλετε να ορίσετε ως default στη θέση του. Υποθέτουμε πως έχετε ήδη κατεβάσει κάποιον η κάποιους άλλους browsers στη συσκευή σας. Αν ανοίξετε αυτόν τον broweser (η όποια άλλη εφαρμογη) και έχοντας πριν καταργήσει την default, θα σας ρωτήσει αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την εφαρμογή ως default.
Η να επιλέξετε απ’ ευθείας την εφαρμογή που θέλετε (στο παράδειγμα μας, κάποιον browser η κάποιον Media player):

Συνοπτικά δηλαδή, η παραπάνω διαδικασία, έχοντας ως παράδειγμα την αλλαγη ενός launher, είναι αυτή:



τις νέες εκδόσεις Android, θα δείτε τις επιλογές:

Just Once (μόνο τώρα)
Always (πάντα)